donderdag 14 augustus 2014

Dingen om te doen in de vakantie - Voor thuisblijvers

Hey,
Terwijl ik nu lekker op vakantie ben, weet ik dat heel veel mensen dat niet kunnen of niet willen. Sommige mensen willen niet op vakantie, die blijven liever thuis. Maar helaas zijn er ook andere gevallen. Je zou het misschien wel heel erg graag willen maar er is misschien geen geld voor, er zijn familieomstandigheden of je kunt niet gaan om medische redenen. Dit is natuurlijk al vervelend genoeg, maar wat nou als al je vrienden ook nog eens op vakantie zijn? Om je een beetje op te vrolijken heb ik een aantal dingen voor je opgesomd die je kunt doen met een laag budget, en met slecht weer! Kijk je mee?

Ik zet een aantal dingen die je kunt doen voor je op een rijtje. We beginnen met de dingen die je kunt doen als het mooi weer is. Met mooi weer ga je natuurlijk niet binnen zitten en trek je er lekker op uit. De zomer is er om alles te doen, waar je normaal geen tijd voor hebt.  Er zijn genoeg leuke gratis dingen die je lekker buiten kan doen.

1. Naar het water gaan, neem je strandtas, je zonnebril, bikini en zonnebrand mee en ga lekker naar water bij jou in de buurt. Je kunt naar het strand gaan, meren of waterputten. Dit is vaak gratis en heel erg leuk. Je kunt lekker mensen kijken en als je wat leuke boeken en tijdschriften leent in de bibliotheek, heb je gegarandeerd een hele leuke middag. Een leuk voordeel? Je wordt meteen lekker bruin en pikt veel vitamine D mee!

2. Picknicken in het park, maak samen met je vriendinnen/vrienden, moeder, vader, broertje of zusje heerlijke hapjes en neem deze mee in een grote mand. Leg je picknickkleed uit en ga heerlijk genieten van je hapjes. Kies een mooie plek uit zodat je geniet van alles om je heen. Ook een tip om samen te doen met je vriend/date!

3. Fietsen, het klinkt misschien suf maar met lekker weer gaan fietsen is helemaal niet zo vervelend. Als je je fotocamera mee neemt kun je ook nog eens prachtige zomerplaatjes schieten die je dan thuis kunt laten zien aan je ouders.

4. Watergevecht, er is niets leuker dan een ouderwets watergevecht houden, vul emmers water en pak desnoods de tuinslang erbij. Dat wordt een hele leuke gezellige middag. En daarna lekker opdrogen in het zonnetje.

5. Hardlopen, het klinkt misschien belachelijk om met 25 graden buiten te gaan rennen maar als je voldoende water drinkt, je goed insmeert en 's ochtends vroeg gaat, is het heerlijk. Je bent meteen wakker en er is zoveel te zien om je heen.

Dan komen nu de tips voor als het met bakken uit de hemel valt en je lekker binnen wilt blijven.


1. Creatief bezig zijn, dit is echt mijn nummer een favoriet voor als het slecht weer is. Ga op internet op zoek naar leuke DIY projecten of kijk zelf rond in je kamer of je nog iets hebt wat je graag wilt omtoveren naar iets anders. Je kunt collages maken, opbergsystemen, kaarsenhouders (alvast voor de winter) en nog veel meer. Je hebt nu de tijd om creatief bezig te zijn.

2. Opruimen, misschien niet het leukste om te doen, maar soms heb je er gewoon zin in. Op een regenachtige dag mest je makkelijk je hele kamer uit en kom je misschien ook wel dingen voor DIY projecten tegen? Kijk op youtube naar opruim-video's en je krijgt vanzelf zin om ook aan de slag te gaan. Je kunt ook alleen je make-up uitzoeken of alleen je kledingkast, maar ik vind het heerlijk om er gewoon een hele dag voor uit te trekken om alles weer netjes te maken. En als je dan toch bezig bent, kun je ook wel even schoonmaken en stofzuigen!


3. Koken en bakken, dit is ook heel leuk. Op het internet zijn zoveel recepten te vinden en vaak heb je helemaal niet zo veel nodig om iets te kunnen maken. Duik de keuken in en laat je hele familie je lekkere gerechten proeven. Ook leuk om te doen met vrienden.

4. Sporten, dit kan in de sportschool, maar ook gewoon thuis. Zoek op youtube naar een leuke workout voor beginners en wedden dat je het leuk vind? Ben je meteen weer fit!

5. Series kijken, kruip lekker je bed in en kijk een leuke serie (Gossip Girl!!!) . Op internet zijn heel veel legale sites te vinden waar je leuke series of programma's kunt zien. 

Dit waren mijn tips voor als je niet op vakantie gaat. Maak er het beste van en wie weet kun je volgend jaar wel op vakantie. Wat gaan jullie doen deze zomer?


Mocht je vragen of opmerkingen hebben, kun je een reactie achterlaten onder dit artikel of mailen naar: lifetalktogether@outlook.com. Volg mij ook op Instagram om op de hoogte te blijven van alles wat er rondom mijn blog gebeurd! 

Bedankt voor het lezen van dit artikel en tot de volgende!
-xxx-
Nienke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten